844.
HOZZÁVALÓK:4 dkg vaj,
2 tojás,
30 dkg porcukor,
4 dkg kakaó,
1 csomag sütőpor,
25 dkg liszt,
2,5 dl tej,
1 csomag vaníliáscukor,
a krémhez:
20 dkg burgonya,
6 dkg vaj,
cukor,
rum.
ELKÉSZÍTÉS:
Kavarjuk habosra a vajat, és a tojássárgákat a porcukorral. Ezután keverjük hozzá a kakaót, a sütőport, a lisztet, a tejet, a tojások habját, és végül a vaníliáscukrot. Öntsük tepsibe, és közepes tűzön süssük ki.
A krémhez kavarjuk ki a főtt, áttört burgonyát a vajjal, ízlés szerinti mennyiségű cukorral és rummal. Ezzel a krémmel töltsük meg és vonjuk be a tortát.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése