Ads 468x60px

Pages

Márványtészta

842.
HOZZÁVALÓK:
4 tojás,
15 dkg margarin,
25 dkg cukor,
10 dkg darált dió,
40 dkg liszt,
1 csomag sütőpor,
1 dl tej,
2 dkg kakaó,
1 csomag vaníliáscukor,
a mázhoz:
2 dkg kakaó,
10 dkg vaj,
1 tojásfehérje,
1 evőkanál porcukor.

ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük el a tojássárgákat a margarinnal, és a cukorral. Adjuk hozzá a darált diót, a lisztet, a sütőport, a tejet, és a tojások keményre vert habját. Öntsük a tészta felét kizsírozott, kilisztezett tepsibe, a másik feléhez pedig keverjük hozzá a kakaót, és a vaníliáscukrot, majd öntsük a már a tepsiben lévő masszára. A mázhoz főzzük fel 2 evőkanál vízzel a kakaót, és miután kihűlt keverjük hozzá a vajhoz. Vonjuk be vele a tésztát. Készítünk egy másik mázat is, ami a tojásfehérje és a porcukor alapos összedolgozásából áll össze. Ezt kenjük rá az előző máz tetejére.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése