Ads 468x60px

Pages

Szentgyörgyi palacsinta

841.
HOZZÁVALÓK:
3 dl tej,
5 dkg + 1 kiskanál cukor,
15 dkg darált dió,
2 tojás,
1 csomag vaníliáscukor,
1 evőkanál baracklekvár.

ELKÉSZÍTÉS:
Süssünk palacsintákat a szokásos módon. Forraljunk fel 1 dl tejet, majd adjuk hozzá a cukrot, és a diót. Kenjük meg ezzel a krémmel a palacsintákat. Göngyöljük őket össze egyenként, és vágjuk 3 centis darabokra. Állítsuk őket szorosan egymás mellé egy jénai tálba úgy, mintha kis oszlopok lennének. Keverjünk simára a tojássárgákat 2 dl tejjel, és a vaníliáscukorral. Öntsük a palacsintákra. Forró sütőben addig süssük, amíg a mártás elkezd kocsonyásodni. Ekkor az egészet vonjuk be a tojásfehérjéknek a baracklekvárral és a kiskanálnyi cukorral keményre vert habjával. Toljuk vissza a forró sütőbe, de a lángot vegyük vissza kicsire. Csak száradjon a hab, akkor jó, ha a teteje rózsaszínűvé válik.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése