Ads 468x60px

Pages

Cseresznyés lepény II. (diabetikus)

551.
HOZZÁVALÓK:
15 dkg liszt,
7,5 dkg margarin,
1/2 citrom reszelt héja,
csipetnyi só,
a töltelékhez:
50 dkg magozott cseresznye,
10 dkg margarin,
2 tojás,
5 dkg darált dió,
15 dkg liszt,
folyékony édesítőszer.

ELKÉSZÍTÉS:
A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, hozzáadjuk a citromhéjat, a sót és annyi vizet, hogy közepes keménységű tésztát kapjunk. Kinyújtjuk, kibélelünk vele egy kizsírozott, kilisztezett tepsit. Elkészítjük a tölteléket, a margarint az édesítőszerrel habosra keverjük, egyenként hozzáadjuk a tojásokat, a darált diót, apránként a lisztet, végül a magozott cseresznyét. Ezt ráterítjük a tepsiben elhelyezett tésztalapra, elsimítjuk, és előmelegített sütőben megsütjük. A tölteléket meggyből is készíthetjük.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése