Ads 468x60px

Pages

Tejszínes köleskehely

568.
HOZZÁVALÓK:
25 dkg köles,
csipetnyi só,
3 dl tejszín,
1/2 l gabonatej,
1-2 evőkanál méz,
5 dkg mazsola,
10 dkg csipkebogyólekvár,
1 csomag vaníliáscukor.

ELKÉSZÍTÉS:
A kölest 1 éjszakára áztassuk be langyos vízbe. Másnap meleg vízben mossuk át alaposan, majd főzzük háromszoros mennyiségű forró vízben puhára. Sózzuk meg egy picit. Ha megfőtt, hagyjuk kihűlni. Közben a növényi tejszínt verjük kemény habbá. Adjuk hozzá a mézet, a vaníliát, és a tejet. Miután a köles kihűlt keverjük bele a masszába. Ha a köles kemény lenne, bekeverés előtt nyomkodjuk szét egy villával. Töltsük üvegkelyhekbe, és a tetejére csorgassunk csipkebogyólekvárt, és szórjuk meg mazsolával.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése