Ads 468x60px

Pages

Vadásztorta

571.
HOZZÁVALÓK:
6 egész tojás,
3 tojásfehérje,
40 dkg cukor,
30 dkg mandula,
ízlés szerinti dzsem,
1 citrom.

ELKÉSZÍTÉS:
6 tojássárgáját 20 dkg cukorral kikeverünk habosra, majd hozzáadunk 20 dkg őrölt mandulát, és a tojások keményre vert habját. Vajjal kikent, liszttel meghintett formában mérsékelt tűzön sütjük. Amikor félig készen van, kivesszük a sütőből, és ízlés szerint választott dzsemmel kenjük meg. 3 tojásfehérjét, 20 dkg cukorral addig kavarunk, amíg egészen megsűrűsödik, akkor beleszórunk 10 dkg hámozott, hosszúkásra vágott mandulát, és 1 citrom reszelt héját. Ezt a masszát rákenjük a félig sült, dzsemmel megkent torta tetejére, és tovább sütjük, illetve csak szárítjuk, mert a mandulás keveréknek nem szabad megbarnulni.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése