558.
HOZZÁVALÓK:
70 dkg liszt,
70 dkg liszt,
40 dkg méz,
14 dkg porcukor,
1 tojás,
12 dkg vaj,
3 tojássárgája,
ánizs,
3 kiskanál rum,
12 dkg darált dió,
5 dkg cukrozott narancshéj,
1,5 dkg szalalkáli,
1 kiskanál őrölt fahéj,
őrölt szegfűszeg.
ELKÉSZÍTÉS:
A mézhez 1/2 dl forró vizet adunk, és a teljes feloldódásáig keverjük. A megpuhított vajat, a cukrot, a tojássárgákat alaposan összedolgozzuk, és habosra kikeverjük. Apránként hozzáadjuk a diót, a tojást, a fűszereket, a rumot, a narancshéjat, a lisztet, és az előzőek szerint összeállított mézszirupot. Mindezeket jól összedolgozzuk, és hozzáadjuk a szalalkálit. Közepesen kemény tésztát gyúrunk, majd letakarva 1/2 napig pihentetjük. Ezután újra összegyúrjuk, ujjnyi vastagságúra kinyújtjuk, és pogácsaszaggatóval kiszúrjuk. A maradék tésztát újra összegyúrjuk, és azt is kiszúrjuk. A pogácsákat lisztezett sütőlapra tesszük, a tetejüket megkenjük tojássárgájával, majd előmelegített sütőben, a közepesnél valamivel erősebb tűzön kisütjük.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése