569.
HOZZÁVALÓK:
50 dkg ribizli,
50 dkg ribizli,
4 dl tejszín,
2 evőkanál porcukor,
1 evőkanál zselatin.
ELKÉSZÍTÉS:
A ribizlit leszemezzük, negyedét félretesszük, a többit turmixgéppel pépesítjük. Kemény habbá verünk 3 dl tejszínt, és elkeverjük 2 púpozott evőkanál porcukorral, és az előzőek szerint előkészített ribizlipéppel. Egy kevés hideg vízben simára keverünk 1 evőkanál zselatint, és kavargatás közben 2-3 percig forraljuk, majd langyosra hűtve ezt is a krémhez adjuk. Talpas poharakba töltjük. Néhány órára jégbe hűtjük. Tálalás előtt 1 dl tejszínt kevés porcukorral habbá verünk, és ezzel, illetve a félretett ribizlivel díszítjük.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése