564.
HOZZÁVALÓK:
20 dkg liszt,
20 dkg liszt,
1 kiskanál sütőpor,
5 dkg keserű csokoládé,
15 dkg cukor,
10 dkg barna cukor,
15 dkg vaj,
20 dkg krémsajt,
2 tojás,
5 dkg kakaó,
csipetnyi só,
25 dkg tört csokoládé,
1 csomag vaníliáscukor.
ELKÉSZÍTÉS:
A keserű csokoládét vízfürdőben felolvasztjuk. A cukrot, a barna cukrot, a vaníliáscukrot, a vajjal habosra keverjük, majd beletesszük az olvasztott csokoládét, a krémsajtot, és a tojásokat. A lisztet, a kakaóval, a sütőporral, és a sóval összekeverjük, majd az előzőek szerint bekevert masszával dolgozzuk össze alaposan. Végül a tört csokoládét is belekeverjük. A tepsikre sütőpapírt terítünk, majd kiskanállal halmocskákat rakunk rá a masszából. Tegyük előmelegített sütőbe, és 10 perc alatt süssük át. Miután a sütőből kivettük, pihentessük még 3 percig, és csak ezután szedjük le egy éles, lapos késsel a papírról. Kihűlés után tálaljuk.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése