Ads 468x60px

Pages

Madeleines

561.
HOZZÁVALÓK:
12,5 dkg liszt,
12,5 dkg cukor,
12,5 dkg vaj,
1 kiskanál sütőpor,
3 tojás,
csipetnyi só,
néhány csepp narancsaroma,
néhány csepp vaníliaaroma,
5 dkg őrölt mandula.

ELKÉSZÍTÉS:
A lisztet átszitáljuk, majd összekeverjük a sütőporral és a cukorral. A vajat langyosra olvasztjuk, de nem forraljuk fel. A felvert tojásokat belekeverjük a lisztbe, hozzáadjuk a kihűlt vajat, a sót, az őrölt mandulát, és az aromákat. Lefedjük, és betesszük a hűtőbe legalább 1 órára pihenni. Kivajazzuk a kis kagylóformákat, vagy ha nem áll rendelkezésre, akkor apró pástétomformákat, és megtöltjük az előzőek szerint összeállított masszával. Jól előmelegített sütőben, 200 fokon, 15 perc alatt megsütjük, majd a formából óvatosan kivéve kihűtjük.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése