Ads 468x60px

Pages

Profiterol

553.
HOZZÁVALÓK:
11 dkg liszt,
5 tojás,
8 dkg margarin,
csipetnyi só,
a töltelékhez:
30 dkg mascarpone sajt,
5 dkg cukor,
a krémhez:
15 dkg étcsokoládé,
15 dkg porcukor,
1 csomag vaníliáscukor,
5 dl tej,
2 dkg vaj,
3 dkg liszt,
8 tojássárgája.

ELKÉSZÍTÉS:
A margarint megolvasztjuk, megsózzuk, meglocsoljuk 1 dl vízzel, majd ezután felforraljuk. Óvatosan beleszórjuk a lisztet, és állandó kevergetés mellett addig forraljuk, amíg el nem válik az edény falától. Hagyjuk langyosra hűlni. Egyenként üssünk bele 4 tojást, és dolgozzuk simára. Töltsük zsákba, majd kikent tepsire mogyorónyi halmokat nyomunk, és 1/2 órán át pihentetjük. Csak a tetejüket kenjük meg a maradék felvert tojással, majd 200 fokos sütőben, 1/4 óra alatt kisütjük. A sütőt lezárjuk, majd anélkül, hogy a sütő ajtaját kinyitnánk, további 1/4 órán át pihentetjük. Közben elkészítjük a krémet: a tojássárgákat, a vaníliáscukrot, és a cukrot habosra keverjük, majd lassan hozzáadjuk a lisztet és a meleg tejet. Csomómentesre dolgozzuk, majd gőz fölött, állandó kevergetés közben besűrítjük. Belekeverjük a megolvasztott csokoládét, és hagyjuk, hogy langyosra hűljön. A mascarpone sajtot és a cukrot habosra mixeljük, és habzsákba rakjuk. A kisült tészta tetejét egy kissé bevágjuk, és megtöltjük a cukros sajttal. Előkészítünk egy magasabb falú tálat, majd benne a fánkokat piramisformában egymásra helyezzük. Meglocsoljuk a vaníliás krémmel, majd hűtőbe tesszük, és 1,5 órán át dermesztjük.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése