559.
HOZZÁVALÓK:
35 dkg liszt,
35 dkg liszt,
1 csomag sütőpor,
20 dkg vaj,
15 dkg porcukor,
3 tojássárgája,
5 dkg főzőcsokoládé,
1 csomag vaníliáscukor.
ELKÉSZÍTÉS:
A vajat a vaníliáscukorral elkevert porcukorral kikeverjük habosra, majd egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat. Kis adagokban belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet, és alaposan összedolgozzuk. Lisztezett deszkán 1/2 cm vékonyságúra nyújtjuk, és 3x5 cm-es szeletekre vágjuk. Vajjal kikent, lisztezett sütőlapra helyezzük a lapocskákat, és előmelegített sütőben, közepes tűzön szép sárgára sütjük. A kihűlt lapocskákat nyomózsákba töltött, olvasztott csokoládéval díszítjük.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése