Ads 468x60px

Pages

Szedres körtepuding

548.
HOZZÁVALÓK:
4 körte,
10 dkg szeder,
1 citrom,
4 evőkanál méz,
3 evőkanál margarin,
1 tojás,
10 dkg teljes kiőrlésű liszt,
1 kiskanál fahéj,
2 kiskanál sütőpor,
1 evőkanál tej.

ELKÉSZÍTÉS:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A megmosott, kettévágott, kimagozott körtéket és a szedret egy literes jénai tálba tesszük. A lereszelt citrom héjával és a mézzel meghintjük, elosztjuk rajta a citrom levét, és a margarint vékony szeletekben rakjuk rá. A tojást összekeverjük egy kevés teljes kiőrlésű liszttel és a fahéjjal, alaposan felverjük, majd hozzáadjuk a megmaradt lisztet, a sütőport és a tejet, majd ezután jól összekeverjük őket. Az így kapott puha masszát rátesszük a gyümölcskeverékre, és egy vizes kanállal lesimítjuk a tetejét. 45 percig sütjük, amíg a tészta megbarnul.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése