549.
HOZZÁVALÓK:
1 csésze tönkölybúzadara,
1 csésze tönkölybúzadara,
5 dkg vaj,
csipetnyi só,
3 evőkanál méz,
fahéj,
mazsola,
mogyoró, dió, napraforgómag,
idény gyümölcsök,
citromlé.
ELKÉSZÍTÉS:
Két külön lábosban kezdjünk el főzni. Az egyikben olvasszuk fel a vajat, és a tönkölydarát állandó kevergetés mellett, egy csipetnyi só hozzáadásával pirítsuk rajta világosbarnára. A másikban tegyünk fel főni 3 csésze tisztított-szűrt vizet, ízlés szerinti mennyiségű mazsolát, és fahéjat. Amikor a víz felforrt, óvatosan öntsük rá a megpirított tönkölydarára. Keverjük el alaposan, hogy ne legyen csomós, majd fedjük le, és a tűzről levéve hagyjuk 15 percig a fedő alatt hűlni. Ezután hozzákeverjük a mézet, a friss gyümölcsöket, az olajos magvakat és egy kevés citromlevet. Rizskanállal gombócokat formázunk belőle és úgy tálaljuk.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése