546.
HOZZÁVALÓK:
10 dkg kimagozott datolya,
10 dkg kimagozott datolya,
reszelt narancshéj,
3 dl narancslé,
5 dkg vaj, vagy margarin,
3 dkg teljes kiőrlésű liszt,
3 tojás.
ELKÉSZÍTÉS:
Az apróra vágott datolyát kis lábosba tesszük, majd hozzáadjuk a narancshéjat és a narancslevet. Kb. 15 percig főzzük, amíg a datolya megpuhul. Közben előmelegítjük a sütőt 180 fokra. A vajat egy lábosban megolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet és simára keverjük. Ezt követően keverjük bele a datolyát, majd állandó kevergetés közben felforraljuk. 2-3 percig főzzük lassú tűzön, és ezután lehűtjük. Hozzákeverjük a tojássárgákat, a fehérjéket keményre verjük, és óvatosan a keverékbe forgatjuk. Az egészet olajjal vékonyan kikent tűzálló tálba kanalazzuk, és 30 percig sütjük.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése