Ads 468x60px

Pages

Morzsatorta

555.
HOZZÁVALÓK:
20 dkg liszt,
20 dkg vaj,
20 dkg cukor,
20 dkg darált mandula,
2 tojás,
1 citrom,
1 csomag sütőpor,
1/2 csomag vaníliáscukor,
15 dkg lekvár.

ELKÉSZÍTÉS:
A sütőporral összekevert lisztet, a vajat, a cukrot, a mandulát, és a vaníliáscukrot elkeverjük, majd a tojásokkal és a citrom levével alaposan összegyúrjuk. A tésztát vajjal kikent, zsemlemorzsával meghintett tortaformába tesszük úgy, hogy egy maréknyit a tésztából tegyünk belőle félre. A tetejét vastagon kenjük meg lekvárral, majd a félretett tésztából sodorjunk rácsot a lekvárra. Forró sütőben kisütjük, és miután kihűlt, a tortát 3 lapra vágjuk. A lapokat lekvárral kenjük meg. Az összeállított tortát vaníliás porcukorral meghintve tálaljuk.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése