550.
HOZZÁVALÓK:
22 db kosárkához:
3 dkg édesítőszer,
20 dkg margarin,
30 dkg liszt,
1 tojássárgája,
1 csomag diétás vaníliás pudingpor,
4 dl tej,
1 dkg zselatin,
1 dl víz,
folyékony édesítőszer,
gyümölcs ízlés szerint.
22 db kosárkához:
3 dkg édesítőszer,
20 dkg margarin,
30 dkg liszt,
1 tojássárgája,
1 csomag diétás vaníliás pudingpor,
4 dl tej,
1 dkg zselatin,
1 dl víz,
folyékony édesítőszer,
gyümölcs ízlés szerint.
ELKÉSZÍTÉS:
A 3 dkg szilárd édesítőszert, a margarint, a lisztet, a tojássárgáját alaposan összedolgozzuk, és vékonyan kibéleljük vele a kis kosárformákat. A tésztát megszurkáljuk, majd világossárgára sütjük, kihűlés után a formákból kiborítjuk. Hideg vízben elkeverjük a zselatint, állandó kevergetés mellett felforraljuk. Amikor forrni kezd, hozzáadjuk a folyékony édesítőszert, ezzel is forraljuk. A tésztakosárkákat megtöltjük az időközben elkészített meleg pudinggal. Majd amikor kihűltek, gyümölccsel díszítjük. A lehűtött zselét kenőtollal csurgatjuk a tetejükre.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése