66.
HOZZÁVALÓK:
1 adag palacsintatészta,
80 dkg alma,
1 dl bor,
1 citrom leve,
3 evőkanál liszt,
3 evőkanál porcukor,
1 csapott kávéskanál őrölt fahéj.
1 adag palacsintatészta,
80 dkg alma,
1 dl bor,
1 citrom leve,
3 evőkanál liszt,
3 evőkanál porcukor,
1 csapott kávéskanál őrölt fahéj.
ELKÉSZÍTÉS:
Az almát megmossuk, meghámozzuk, a húsát 1 cm-es szeletekre vágjuk. 1 dl borból a citromlével meg 1 kávéskanálnyi porcukorral öntetet készítünk és a felszeletelt almára locsoljuk. Sütés előtt az almakarikákat lecsöpögtetjük, lisztben majd a palacsintatésztában megmártjuk, és 170 fokon 2 percig az egyik, 2 percig a másik oldalát sütjük. Papírtörülközővel vagy papírszalvétával bélelt tálra szedjük, és fahéjas porcukorral meghintve tálaljuk. Így készül 1 adag palacsintatésztával 40 dkg őszibarack vagy 1 doboz ananászkonzerv szeletelve, lehet 80 dkg körte is, amit tálaláshoz csak vaníliás porcukorral szórunk meg.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése