55.
HOZZÁVALÓK:
75 dkg burgonya,
30 dkg túró,
1 tojás,
20 dkg liszt,
1 csapott mokkáskanál só,
fél kiskanál reszelt citromhéj,
5 dkg édesítőszer,
15 dkg margarin,
1 csapott mokkáskanál őrölt fahéj.
75 dkg burgonya,
30 dkg túró,
1 tojás,
20 dkg liszt,
1 csapott mokkáskanál só,
fél kiskanál reszelt citromhéj,
5 dkg édesítőszer,
15 dkg margarin,
1 csapott mokkáskanál őrölt fahéj.
ELKÉSZÍTÉS:
A burgonyát héjastól megfőzzük, meghámozzuk, és ha kihűlt finom reszelőn lereszeljük. A túrót, a tojást, a lisztet, a sót, az édesítőszernek a felét hozzáadjuk, és összegyúrjuk. A masszából nedves kézzel kb. 12 egyforma szeletet formázunk, és mindkét oldalukat a margarinon 5-6 perc alatt ropogósra sütjük. A maradék édesítőt az őrölt fahéjjal összekeverjük, és a tésztákra szórjuk. Kompóttal akár önálló ételként is tálalhatjuk.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése