67.
HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
30 dkg liszt,
15 dkg margarin,
8 dkg porcukor,
1 tojás,
1 evőkanál tejföl,
1/2 csomag sütőpor,
1 citrom reszelt héja,
csipetnyi só,
a töltelékhez:
8-10 evőkanál savanykás dzsem,
20 dkg cukor,
12 dkg darált dió,
4 tojás.
a tésztához:
30 dkg liszt,
15 dkg margarin,
8 dkg porcukor,
1 tojás,
1 evőkanál tejföl,
1/2 csomag sütőpor,
1 citrom reszelt héja,
csipetnyi só,
a töltelékhez:
8-10 evőkanál savanykás dzsem,
20 dkg cukor,
12 dkg darált dió,
4 tojás.
ELKÉSZÍTÉS:
A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, majd hozzáadjuk a sütőport, csipet sót, a tojást, a cukrot, a tejfölt és a reszelt citromhéjat. A tészta 3/4 részét kinyújtjuk, kibélelünk vele egy közepes nagyságú tepsit, és megkenjük a dzsemmel. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, tovább verjük a cukorral. Végül beleforgatjuk a darált diót. A tojáshabos krémet a tésztára simítjuk, a félretett tésztát vékony rúddá sodorjuk, és megfelelő méretre vágva, berácsozzuk a tészta tetejét. Előmelegített sütőben közepes lánggal megsütjük, vigyázva arra, hogy a hab ne piruljon meg túlságosan.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése