Ads 468x60px

Pages

Tökös-mákos szórt rétes

64.
HOZZÁVALÓK:
50-60 dkg tök,
20 dkg rétesliszt,
16 dkg porcukor,
1/2 csomag sütőpor,
a töltelékhez:
2,5 dl tej,
2 tojás,
5 dkg vaj,
2 csomag vaníliás cukor,
10 dkg mák,
5 dkg porcukor,
a tepsi kikenéséhez: 5 dkg vaj.

ELKÉSZÍTÉS:
A lisztet a porcukorral meg a sütőporral összekeverjük. Egy kisebb tepsit vastagon kivajazunk. A cukros liszt felét beleszórjuk, a kinyomkodott tökkel beterítjük, és a darált cukros mákkal meghintjük. Végül a maradék liszttel egyenletesen befedjük. A tejet a tojásokkal, az olvasztott vajjal meg a vaníliás cukorral összekeverve egy kissé megmelegítjük, és a tepsiben lévő tészta tetejére locsoljuk. Előmelegített sütőbe tolva, takaréklángon addig sütjük, amíg a tészta a tejet be nem szívja, és a teteje egy kissé barnulni nem kezd. Frissen a legfinomabb, de alufóliával lefedve eltartható.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése