47.
HOZZÁVALÓK:
50 dkg liszt,
35 dkg kristálycukor,
0,5 dl langyos viz,
2,5 dl olaj,
20 dkg mazsola,
3 nagy alma,
1/2 kávéskanál őrölt szegfűszeg,
1 kiskanál őrölt szerecsendió,
1 evőkanál őrölt fahéj,
1 citrom leve,
20 dkg dió,
1 sütőpor,
vaj és liszt a forma kikenéséhez.
50 dkg liszt,
35 dkg kristálycukor,
0,5 dl langyos viz,
2,5 dl olaj,
20 dkg mazsola,
3 nagy alma,
1/2 kávéskanál őrölt szegfűszeg,
1 kiskanál őrölt szerecsendió,
1 evőkanál őrölt fahéj,
1 citrom leve,
20 dkg dió,
1 sütőpor,
vaj és liszt a forma kikenéséhez.
ELKÉSZÍTÉS:
Az almákat megtisztítjuk, kivágjuk a csutkáját, lereszeljük és megöntözzük a citromlével. A diót nagy késsel darabokra vágjuk, a mazsolát megmossuk. Egy lábasban összekeverjük a vizet, olajat, fűszereket, mazsolát, a reszelt almát és közepes hőmérsékleten 5 percig főzzük, majd kihűtjük szobahőmérsékletűre. A kihűlt keverékhez hozzáadjuk a lisztet, sütőport és a darabolt diót, az egészet jól összekeverjük és vajjal kikent, liszttel beszórt őzgerincformába tesszük. A sütőt 180 fokra előmelegítjük és kb. másfél óráig sütjük. 15 percig hűtjük a formában, majd rácsra borítjuk és teljes kihűlés után szeleteljük.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése