Ads 468x60px

Pages

Őszi gyümölcskenyér

62.
HOZZÁVALÓK:
35 dkg liszt,
20 dkg margarin,
30 dkg porcukor,
4 tojás,
30 dkg vegyes gyümölcs (őszibarack, körte, szilva, szőlő, ringló, satöbbi vagy bármilyen lekvár),
1 csomag vaníliás cukor,
1 citrom reszelt héja,
a tepsi kikenéséhez: zsír és liszt,
a tetejére: porcukor.

ELKÉSZÍTÉS:
A margarint kissé megolvasztom, majd a porcukorral habosra keverem. Tovább keverve, a simára dolgozott tojásokat belecsurgatom, majd a megmosott, alaposan lecsepegtetett, apróra vágott és a vaníliás cukorral meg a reszelt citromhéjjal ízesített, liszttel kevert gyümölcs is a masszába kerül. Egy tepsit kizsírozok, kilisztezek vagy papírral kibélelek, a tésztát beleöntöm. Előmelegített sütőbe tolva, de csak tűpróbáig sütöm. Ha kihűlt, a formából tálra borítom, a tetejét porcukorral meghintem és szeletekre vágva kínálom. Lekvárral is lehet tölteni.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése