Ads 468x60px

Pages

Eper eperrel

52.
HOZZÁVALÓK:
1 kg eper vagy málna,
2 tojásfehérje,
0,5 dl cukor,
3 dl tejszín.

ELKÉSZÍTÉS:
A tisztított és alaposan megmosott epret feldaraboljuk. Az érett és ép nagy szemeket tegye félre díszítésnek. A tojásfehérjét keverje habosra a cukorral. A tejszínt is habosítsa fel, öntse hozzá a gyümölcsöt és a tojásfehérjét. Óvatosan keverje el, majd tálkában hűtse le, Tálalás előtt díszítse friss gyümölccsel. Gyors desszertet készíthet fél kg eperből, ananászkonzervből, 1 evőkanál cukorral, 1 narancs levével és 2 kávéskanál citromlével. Az ananász karikákat kockázza fel, az epret mossa meg, a nagyokat felezze. Szórja meg cukorral, locsolja rá a narancs és citrom levét, 1 órát pihentesse tálalás előtt. Gyümölcskrémet kikeverhet tejszínhabporból is. Lehűtött, forralt tejjel keverje ki a port, majd adja hozzá a darabokra vágott epret vagy málnát.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése