Ads 468x60px

Pages

Borzas túrós

58.
HOZZÁVALÓK:
20x40 cm-es tepsihez, kb. 25 szelet
A tésztához:
40 dkg finomliszt,
20 dkg vaj vagy margarin,
15 dkg porcukor,
1 csomag vaníliás cukor,
1 tojás,
fél csomag sütőpor,
3 evőkanál kakaó.
A töltelékhez:
30 dkg porcukor,
3 tojás szétválasztva,
1 dl tejföl,
75 dkg tehéntúró,
3 evőkanál búzadara,
1 citrom,
5-10 dkg mazsola.

ELKÉSZÍTÉS:
A tésztához valókat összegyúrjuk, és 1 óráig a hűtőszekrényben pihentetjük. Közben a töltelékhez a cukrot a tojássárgájával habosra keverjük, és a tejföllel tovább verjük. Burgonyanyomón áttörve hozzáadjuk a túrót, a búzadarát, és a jól megmosott, megszárított mazsolát beleszórjuk, utána a citrom levével és reszelt héjával ízesítjük. Végül a lisztet, és a habbá vert tojásfehérjét felváltva belekeverjük. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A tésztát félbe vágjuk, az egyik felét visszatesszük a hűtőszekrénybe, a másik felét a reszelő durva fokán a tepsibe reszeljük. A tölteléket rásimítjuk, és a maradék tésztát a tetejére reszeljük. A forró sütőbe tolva 30-35 perc alatt megsütjük, és a tepsiben hagyjuk kihűlni. Kockákra vágva rakjuk tálra.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése