Ads 468x60px

Pages

Fagylaltszelet

56.
HOZZÁVALÓK:
A tésztához:
20 dkg cukor,
4 tojás,
10 dkg darált dió,
15 dkg liszt,
fél csomag sütőpor,
A krémhez:
1 csomag vaníliás pudingpor,
20 dkg cukor,
25 dkg margarin,
3 tojás,
tortadara.
A tepsi kikenéséhez: vaj, liszt.

ELKÉSZÍTÉS:
A tésztához 10 dkg cukrot, a tojássárgáját és 10 evőkanál vizet habosra keverek. Ezután a diót, a liszttel elkevert sütőport, a maradék 10 dkg cukorral keményre vert tojásfehérjét is hozzáadom. Kivajazott, kilisztezett tepsiben sütöm meg. A krémhez a tejet a pudingporral felfőzöm. 10 dkg cukrot a margarinnal meg a 3 tojássárgájával habosra keverem, a kihűlt pudingot hozzáadom, végül a tésztára kenem. A tojások fehérjéből a maradék 10 dkg cukorral gőz fölött kemény habot verek. Ha kihűlt a krém tetejére simítom, és a tortadarával megszórom.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése