61.
HOZZÁVALÓK:
20x40 cm-es tepsihez, kb. 25 szelet
a tésztához:
21 dkg finomliszt,
14 dkg vaj vagy margarin,
7 dkg porcukor,
1 csomag vaníliás cukor,
2 tojássárgája,
2 evőkanál víz,
csipetnyi só,
a tetejére:
kb. 40 dkg baracklekvár,
35 dkg darált dió,
5 tojásfehérje,
4 evőkanál víz,
30 dkg porcukor.
20x40 cm-es tepsihez, kb. 25 szelet
a tésztához:
21 dkg finomliszt,
14 dkg vaj vagy margarin,
7 dkg porcukor,
1 csomag vaníliás cukor,
2 tojássárgája,
2 evőkanál víz,
csipetnyi só,
a tetejére:
kb. 40 dkg baracklekvár,
35 dkg darált dió,
5 tojásfehérje,
4 evőkanál víz,
30 dkg porcukor.
ELKÉSZÍTÉS:
A tésztához valókat összegyúrjuk, és meglisztezett folpackba csomagolva legalább 1 órára, de még jobb, ha 1 éjszakára jégbe hűtjük. A töltelékhez való tojásfehérjét a 4 evőkanál vízzel összekeverve szintén a hűtőszekrénybe tesszük. Utána a sütőt 200 fokra bemelegítjük. A tésztát akkora téglalappá nyújtjuk, hogy kibélelhessük vele a 20x40 cm-es tepsi alját. A sütőbe tolva nagyon világosra sütjük, és még melegen a baracklekvárral megkenjük. Mialatt a tészta sül, a vizes tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd a porcukrot és a diót beleforgatjuk. A tésztára simítjuk, és a sütőt 160 fokra mérsékelve a sütőbe visszatoljuk, szép pirosra sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni, és kétujjnyi széles, 7-8 cm hosszú szeletekre vágva tálra rakjuk.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése