68.
HOZZÁVALÓK:
15 dkg rizs,
15 dkg rizs,
1 l tej,
1 kanál írósvaj,
8 tojás,
7 dkg tört mandula,
15 dkg cukor,
1 db vanília, vagy 1/2 citrom héja,
gyümölcsök.
ELKÉSZÍTÉS:
Végy 15 dkg rizst, mosd meg és főzd puhára 1 liter tejben; ha kihűlt, törd át szitán. Ezalatt kavarj le egy kanál írósvajat habosra; üss bele 8 tojás sárgáját, keverj bele 7 dkg tört mandulát, 15 dkg cukrot, egy darab vaníliát finomra megtörve vagy fél citromhéjat. Ha mindezeket jól elkavartad, keverd bele könnyedén a habbá vert tojás fehérjét, kenj ki egy formát vajjal, hintsd meg morzsával és tedd a kochnak felét a formába. Tégy rá különféle befőtt gyümölcsöt, aztán a másik felét a kochnak tedd a sütőbe és hagyd egy óráig sülni. E kochot lehet friss hámozott gyümölccsel is keverni.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése