Ads 468x60px

Pages

Citronát rétes

46.
HOZZÁVALÓK:
1 kanál írósvaj,
1/4 kg tört mandola,
1/4 kg cukor,
egy citrom,
egy citronát (cukorban eltett citromhéj),
pisztácia,
tejföl.

ELKÉSZÍTÉS:
Ha a rétestésztát a befödött asztalon vékonyra kihúztad, locsold meg fölolvasztott írósvajjal s hagyd egy félóráig szikkadni. Addig készítsd el a tölteléket. Tégy egy tálba 1/4 kilogramm tört mandolát s ugyanannyi cukrot; facsard rá a citrom levét, reszeld bele a citrom héját, egy darab finomra vágott citronátot, egy darab fölvágott pisztáciát, keverd el ezeket jól, tedd a kinyujtott tészta szélére, kend el rajta egyformán, hajtsd föl a rétes szélét, hengerítsd össze, tedd egy kikent tepszibe, kend meg a rétest tejföllel s süsd ki szép pirosra. Ha megsült, vágd föl darabokra s cukorral meghintve add föl.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése