Ads 468x60px

Pages

Havas kocka

57.
HOZZÁVALÓK:
20x40 cm-es tepsihez, kb 25 kocka:
5 dkg mogyoró,
20 dkg cukor,
2 evőkanál kakaó,
2 dl tej,
1 tojás,
1 tojássárgája,
15 dkg puha vaj vagy margarin,
1 evőkanál sütőpor,
fél citrom leve,
28 dkg rétesliszt.
A tepsi kikenéséhez: zsír, és liszt,
A mázhoz:
1 tojásfehérje,
15 dkg porcukor,
fél citrom leve.

ELKÉSZÍTÉS:
A sütőt 200 fokosra előmelegítjük. A mogyorót a sütőben vagy a mikrohullámú készülékben megpirítjuk, majd 5 dkg cukorral megdaráljuk. A kakaót a tejjel simára keverjük, kevergetve fél percig forraljuk, majd kihűtjük. A maradék 15 dkg cukrot a puha vajjal vagy margarinnal, az egész tojással, a tojássárgájával és a sütőporral habosra keverjük, a kakaót és a cukros mogyorót apránként beledolgozzuk. Citromlével ízesítjük, végül a liszttel kikeverjük. Alaposan kizsírozott, kilisztezett 20x40 cm-es tepsibe simítjuk, és a sütőbe tolva tűpróbáig sütjük. Mialatt a tészta sül, a porcukrot a tojásfehérjével és a citromlével addig keverjük, amíg fényes, nehezen folyó nem lesz. A sütőből kivett tésztára simítjuk: mire a tészta kihűl, a tetején a máz ropogós lesz. Kockákra vágva tálaljuk.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése