Ads 468x60px

Pages

Rumos gyümölcsrizs

63.
HOZZÁVALÓK:
25 dkg rizs,
15 dkg porcukor,
7,5 dl tej,
2 dl tejszín,
1 csomag vaníliás cukor,
1 kupica rum,
30 dkg friss gyümölcs,
a tetejére málnaszörp.

ELKÉSZÍTÉS:
A rizst annyi vízzel öntöm le, amennyi ellepi. Felteszem főni, és amikor a rizs a vizet magába szívta, a tejben megfőzöm, majd a cukorral meg a vaníliás cukorral elkeverem. Mialatt hűl, a jól megmosott gyümölcsöt kimagozom, és apróra vágom. A kihűlt rizst a rummal meg a habbá vert tejszín felével összekeverem, a gyümölcsdarabokat beleforgatom, és poharakba vagy kis tálkákba töltöm. Tálaláskor a maradék tejszínhabbal díszítem, és a tetejét málnaszörppel meglocsolom.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése