44.
HOZZÁVALÓK:
1 kanál írósvaj,
1 kanál írósvaj,
5 tojás,
1/4 l tejföl,
zsír,
cukor,
zsemlyemorzsa, vagy tört mandola,
mazsolaszőlő,
A tejhabhoz:
1/4 l tej,
4 tojás,
cukor.
ELKÉSZÍTÉS:
A rétestésztát vékonyra ki kell nyujtani és megszikkadni hagyni. Ezalatt egy kanál írósvajat le kell kavarni 5 tojás sárgájával, bele kell keverni 1/4 liter tejfölt, az 5 tojás habbá vert fehérjét; evvel kend meg a kinyujtott tésztát, de csak félig, másik felét pedig tisztán kell hagyni és zsírral meglocsolni. Ekkor szórd meg a tejfölt cukorral, zsemlyemorzsával, vagy ehelyett tört mandolával, apró- és mazsolaszőlővel. Csapd föl széleit és gyöngén hengerítsd össze; tedd kikent tepszibe, kend meg tetejét tejföllel és süsd meg szép pirosra. Ha föladod, adj mellé tejhabot, amelyet úgy készítesz, hogy 1/4 liter tejet fölforralsz 4 tojás sárgájával és egy darab cukorral. Add ezt a tejfölös rétesre vagy mellé.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése