59.
HOZZÁVALÓK:
Kb. 30 szelethez
45 dkg finomliszt,
20 dkg margarin,
15 dkg porcukor,
1 tojás,
2 dl tej,
1 csomag sütőpor,
1 citrom,
2 evőkanál kakaó.
A tepsi kikenéséhez: zsír.
A töltelékhez kb. 80 dkg barackíz.
A mázhoz: 3 tojássárgája, 15 dkg porcukor.
Kb. 30 szelethez
45 dkg finomliszt,
20 dkg margarin,
15 dkg porcukor,
1 tojás,
2 dl tej,
1 csomag sütőpor,
1 citrom,
2 evőkanál kakaó.
A tepsi kikenéséhez: zsír.
A töltelékhez kb. 80 dkg barackíz.
A mázhoz: 3 tojássárgája, 15 dkg porcukor.
ELKÉSZÍTÉS:
A tészta hozzávalókat a kakaó kivételével összegyúrjuk, de ne ijedjünk meg, ha nagyon ragad. Meglisztezett folpackba csomagolva legalább 1 éjszakára jégbe hűtjük. Másnap a sütőt 200 fokra előmelegítjük. A tésztát 3 cipóba vágjuk, a kakaót az egyikbe gyúrjuk. Először az egyik sárga cipót akkora vékony lappá nyújtjuk, hogy a tepsi alját kibélelhessük vele. Lekvárral megkenjük, majd a második barna tésztát lappá nyújtva ráterítjük. Ezt ismét lekvárral kenjük, és a harmadik sárga tésztalappal befedjük. Nem baj, ha a lapok elszakadnak, mert a máz majd befedi. A tésztát villával megszurkáljuk és a forró sütőbe tolva 30-35 perc alatt szép rózsaszínűre sütjük. Mialatt a tészta sül, a mázhoz a tojássárgáját a porcukorral fehéredésig keverjük, és a sütőből kivett forró tésztára kenjük. Mire a tészta kihűl, a máz ropogóssá válik. Ujjnyi szeletekre vágva tálaljuk.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése