51.
HOZZÁVALÓK:
6db réteslap,
1,5 kg meggy,
1 dl olaj,
5 dkg zsemlemorzsa,
5 dkg dió,
20 dkg cukor,
őrölt fahéj.
6db réteslap,
1,5 kg meggy,
1 dl olaj,
5 dkg zsemlemorzsa,
5 dkg dió,
20 dkg cukor,
őrölt fahéj.
ELKÉSZÍTÉS:
A meggyet megmossuk, kimagozzuk és összekeverjük darált dióval, cukorral, fahéjjal. A réteslapokat kibontjuk, nedves konyharuhára tesszük. 1 lapot megkenünk olajjal, rátesszük a másik lapot, megszórjuk zsemlemorzsával, majd ráterítjük az elkészített meggy 1/3-át, feltekerjük és olajjal kikent sütőlemezre tesszük. Ugyanúgy elkészítjük a másik 2 rétest is. Olajjal megkenjük a tetejüket és forró sütőben szép pirosra sütjük. Tálalásnál feldaraboljuk és megszórjuk porcukorral. Almával, cseresznyével, szilvával ugyanúgy készíthetjük.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése