482.
HOZZÁVALÓK:
6 tojásból piskóta,
a krémhez:
4 tojás,
1,5 dl tej,
5 dkg csokoládé,
5 evőkanál porcukor,
1-2 evőkanál baracklekvár.

ELKÉSZÍTÉS:
6 tojásból a szokott módon piskótát sütünk. Ha kihűlt, kis kockákra vágjuk, és kivajazott, tűzálló tálba halmozzuk. 4 tojássárgájából, 1,5 dl tejből, 5 dkg reszelt csokoládéból vagy ennek megfelelő kakaóból, 5 evőkanál porcukorból gőzön sűrű krémet főzünk. Leöntjük vele a piskótát. A 4 tojásfehérjéből kemény habot verünk. 1-2 evőkanál baracklekvárral ízesítjük, a piskótadomb tetejére halmozzuk. Lassú tűzön addig sütjük, míg a hab kissé megbarnul.
Add a Startlaphoz
Címkék: , | edit post
0 Responses

Megjegyzés küldése