507.
HOZZÁVALÓK:
10 dkg apróra vágott mandula,
10 dkg apróra vágott mogyoró,
10 dkg apróra vágott dió,
10 dkg hámozott, apróra vágott narancs,
10 dkg hámozott, apróra vágott grapefruit,
4 dl méz,
4 dl víz,
1/2 rúd vanília,
1/2 dl citromlé,
15 dkg kukoricaliszt,
1 teáskanál finom étolaj,
kevés kukoricaliszt a sütőformához.
10 dkg apróra vágott mandula,
10 dkg apróra vágott mogyoró,
10 dkg apróra vágott dió,
10 dkg hámozott, apróra vágott narancs,
10 dkg hámozott, apróra vágott grapefruit,
4 dl méz,
4 dl víz,
1/2 rúd vanília,
1/2 dl citromlé,
15 dkg kukoricaliszt,
1 teáskanál finom étolaj,
kevés kukoricaliszt a sütőformához.
ELKÉSZÍTÉS:
Egy kb. 20 x 30 cm-es tepsit vékonyan kenjünk ki olajjal, majd kukoricaliszttel lisztezzük meg. Terítsük el egyenletesen a tepsi alján az alaposan összekevert mandula-, mogyoró-, és gyümölcsvagdalékot. Jól keverjük össze a mézet és a vizet, tegyük bele a vaníliarudat, és állandó kevergetés mellett (kb. 20 perc alatt) főzzünk belőle sűrű szirupot, majd adjuk hozzá a citromlevet, és alaposan keverjük bele, végül vegyük ki belőle a vaníliarudat. Kevés vízzel pépesítsük meg a kukoricalisztet, majd ehhez adjuk az elkészített szirupot és lassú tűzön, állandó kevergetés közben, főzzük 10 percig, majd öntsük a tepsiben elterített gyümölcsre úgy, hogy kb. 1 cm vastag réteg jusson mindenhova. A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd borítsuk ki onnan, és kb. 2 x 2 cm-es kockákra vágva szedjük egy díszes (ezüst)tálcára úgy, hogy a gyümölcsös fele legyen felül. Ezt vékonyan kenjük meg mézzel, szórjuk meg az apróra vágott dióval és így kínáljuk az erős arab kávéhoz.
Az eredeti recept a web cukrászdán.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése