Ads 468x60px

Pages

Paprikás ropi

494.
HOZZÁVALÓK:
25 dkg liszt,
8 dkg margarin,
1 dl tej,
1 evőkanál cukor,
2 dkg élesztő,
1 tojássárgája,
1 kiskanál pirospaprika,
kevés só.

ELKÉSZÍTÉS:
A langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. A pirospaprikával elkevert lisztből a felfuttatott élesztővel, a margarinnal és egy kevés sóval tésztát gyúrunk. Letakarva, meleg helyen megkelesztjük. A felfordított tepsin kinyújtjuk a tésztát, pontosan a tepsi méretére, majd a nyújtófára feltekerjük, és a tepsibe terítjük. Megkenjük a tojássárgájával, amit 1 evőkanál tejjel kevertünk össze, majd a tésztát a tepsibe hosszában, középen félbevágjuk. Ezután keresztben 1 cm széles csíkokra vágjuk. Előmelegített sütőbe toljuk, és közepes tűznél ropogósra sütjük.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése