Ads 468x60px

Pages

Mézespuszedli II.

497.
HOZZÁVALÓK:
4 tojás,
2 x 15 dkg cukor,
3 evőkanál tejföl,
1 evőkanál zsír,
2,5 dl méz,
2 dkg fahéj,
2 kávéskanál szódabikarbóna,
60 dkg liszt.

ELKÉSZÍTÉS:
3 tojássárgáját, 1 egész tojást, 15 dkg cukorral kikeverünk. Ezt követően 3 evőkanál tejfölt, 1 evőkanál zsírt, 2,5 dl mézet, 2 dkg fahéjat, 2 kávéskanál szódabikarbónát, és 60 dkg lisztet adunk hozzá. Jól kidolgozzuk, majd 12 órán át állni hagyjuk. Ezután kinyújtjuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, és kisütjük. Ügyeljünk rá, hogy ne süssük túlságosan sötétre, mert keserűvé válik.
A máz elkészítése: 3 tojásfehérjét, 15 dkg cukorral pár percig gőz felett verjünk. Ebben forgassuk meg a kisült puszedliket, és szárítsuk meg őket.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése