511.
HOZZÁVALÓK:
10 dkg cukor,
10 dkg cukor,
15 dkg porcukor,
35 dkg liszt,
3 evőkanál méz,
1,5 dl tej,
20 dkg aszalt füge,
1 tojás,
1 citrom,
1 csomag sütőpor,
2 szegfűszeg,
késhegynyi őrölt fahéj.
ELKÉSZÍTÉS:
A cukrot egy evőkanál vízzel megnedvesítjük, és zománcozott edényben világosbarnára pirítjuk. Hozzáöntjük a meleg tejben feloldott mézet, és állandó kevergetés közben kihűtjük. A porcukrot összekeverjük a sütőporos liszttel, az őrölt szegfűszeggel, és az apróra vágott fügével. Hozzáadjuk a meglangyosított mézet, a tojást, és a citrom levét, majd tésztává gyúrjuk. Kivajazott tortaformába töltjük, és közepes tűznél kisütjük.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése