489.
HOZZÁVALÓK:
10 dkg teljes kiőrlésű liszt,
10 dkg teljes kiőrlésű liszt,
10 dkg liszt,
12 dkg margarin,
csipetnyi só,
sütőpor,
vaníliáscukor,
1 kisebb sütőtök,
2 evőkanál kukoricakeményítő,
15 dkg barna cukor,
csipetnyi fahéj,
gyömbér,
a díszítéshez:
dió, mandula, vagy mogyoró.
ELKÉSZÍTÉS:
A lisztekből, a margarinból, egy kevés sütőporból, egy csipetnyi sóval, kevés hideg víz hozzáadásával omlós tésztát készítünk. Kinyújtjuk és kibélelünk vele egy tortaformát úgy, hogy az oldalát is körülérje 3 cm magasan. A sütőtököt megsütjük, majd leturmixoljuk, beletesszük a keményítőt, a cukrot, és a fűszereket. Az így elkészített tölteléket ezután rásimítjuk a tortalapra, és dióval, mandulával, vagy mogyoróval díszítjük. Ezután forró sütőbe téve készre sütjük.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése