Ads 468x60px

Pages

Szabolcsi lepény

481.
HOZZÁVALÓK:
8 dkg cukor,
3 tojás,
45 dkg burgonya,
1 csomag vaníliáscukor,
1/2 csomag sütőpor.

ELKÉSZÍTÉS:
8 dkg cukrot habosra keverünk 3 tojássárgájával, és összekeverjük 45 dkg főtt, kihűtött, hámozott, áttört burgonyával. A keverést erőteljesen továbbfolytatva, 1 csomag vaníliáscukrot, 1/2 csomag sütőport, és végül a 3 tojás keményre vert habját adjuk hozzá. Kivajazott, kilisztezett tepsiben sütjük, amikor kihűlt, a felét lekvárral megkenjük és egymásra fordítjuk. Hosszú szeletekre vágjuk, vaníliáscukorral meghintve tálaljuk.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése