Ads 468x60px

Pages

Mogyorós babtorta

510.
HOZZÁVALÓK:
20 dkg szárazbab,
15 dkg cukor,
3 tojás,
7 dkg pörkölt mogyoró,
1/2 csomag vaníliáscukor,
1/2 csomag sütőpor,
1/2 citrom leve és a reszelt héja.

ELKÉSZÍTÉS:
Az előző este beáztatott babot puhára főzzük, majd szitán áttörjük. A tojássárgákat a cukorral és a vaníliáscukorral habosra kikeverjük, és hozzáadjuk a darált mogyorót, a citrom levét és héját, az áttört babot, legvégül a kemény habbá felvert tojásfehérjéket. A tésztát tortaformába töltjük, és kisütjük. Amikor kihűlt édes tejszínhabbal bevonjuk, és a tetejét egész mogyorószemekkel díszítjük.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése