Ads 468x60px

Pages

Szilvás tejbegrízpuding

500.
HOZZÁVALÓK:
1/2 kg szilva,
csipetnyi őrölt fahéj,
kevés cukor,
1 l tej,
1 csomag vaníliáscukor,
20 dkg búzadara,
2 dl tejszín.

ELKÉSZÍTÉS:
Fosszuk meg magjuktól a szilvákat,
és vágjunk belőlük apró darabkákat.
Kicsi cukor meg csipet fahéj, melyet
a gyümölcshöz kell még keverned.
Hogy a vaníliát a tejben feloldjad,
őket egy formás fazékban forrald.
Búzadara, csepp cukor és némi só,
Szolid hőfokon hozzájuk kavarható.
Tedd az egészet egy másik tálba,
és hagyd összeérni a szilvákkal.
Cukros tejszínből verj kemény habot,
majd ezt is a darához adhatod.
Töltsd a masszát pár pohárba,
és helyezd hűtőbe néhány órára.
Ha fahéjas porcukorral kínálod,
ellent nem állhatok, de nem is próbálok.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése