Ads 468x60px

Pages

Ribizlitorta

499.
HOZZÁVALÓK:
1/2 l tej,
5 dkg vaníliáscukor,
20 dkg búzadara,
3 tojásfehérje,
40 dkg ribizli,
porcukor,
tejszínhab.

ELKÉSZÍTÉS:
Forraljunk fel 1/2 l tejet 5 dkg vaníliáscukorral. Állandó kevergetés közben főzzünk bele 20 dkg búzadarát. Amikor a massza kenhető sűrűségűvé válik, akkor tegyük félre addig, amíg kihűl. Közben 3 tojásfehérjéből verjünk kemény habot. 40 dkg ribizlit szedjünk le a száráról, mossuk és szárítsuk meg. Ezután a habot dolgozzuk össze a kihűlt darával, és a habos dara 1/3 részét simítsuk el egy üvegtál aljára. Szórjuk meg a ribizli felével és egy kevés porcukorral. Tegyünk rá újabb réteg darát, majd ismét ribizlit, és végül a tetejére a maradék dara zárja a sort. Néhány órán keresztül tartsuk hűtőszekrényben, majd vaníliáscukorral ízesített tejszínhabbal tálaljuk.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése