504.
HOZZÁVALÓK:
25 dkg liszt,
25 dkg liszt,
25 dkg vaj,
17 dkg cukor,
15 dkg darált mandula,
10 dkg sárgabaracklekvár,
15 dkg csokoládé,
1 csomag sütőpor,
2 evőkanál rum.
ELKÉSZÍTÉS:
A vajat és a cukrot habosra verjük, majd hozzáadjuk a darált mandulát, a sütőporral elkevert lisztet, és a rumot. Lágy tésztát keverünk belőle, majd lisztezett deszkán 3-4 mm vékonyra nyújtjuk. Kerek formával kiszúrjuk, majd a korongokat sütőpapírral fedett lapra rendezzük. Előmelegített sütőbe tesszük, és közepes tűzön világosra sütjük. Kihűlés után megkenjük lekvárral, és párosával összeillesztjük. Bevonjuk olvasztott csokoládéval, és másnapig száraz, hűvös helyen pihentetjük.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése