Ads 468x60px

Pages

Töltött mézes

488.
HOZZÁVALÓK:
1 egész tojás,
2 evőkanál méz,
3 dkg zsír,
3 evőkanál tej,
1 kávéskanál szódabikarbóna,
15 dkg cukor,
45 dkg liszt,
a töltelékhez:
3 dl tej,
2 evőkanál búzadara,
20 dkg vaj,
1 csomag vaníliáscukor,
20 dkg porcukor,
baracklekvár.

ELKÉSZÍTÉS:
A tojást, a mézet, a zsírt, 3 evőkanál tejjel, 1 kávéskanál szódabikarbónával, és 15 dkg cukorral összekeverjük. Lassú tűznél, folytonos keverés mellett karamell sűrűre főzzük, kihűlés után 45 dkg lisztet adunk hozzá és összegyúrjuk, majd 4 cipóra osztjuk. Tepsi nagyságúra nyújtjuk, a tepsi hátán külön-külön megsütjük.
A töltelékhez 3 dl tejben 2 evőkanál búzadarát sűrűre főzünk. Kihűlés után hozzáadunk 20 dkg vajat, 1 vaníliáscukrot, és 20 dkg porcukrot. Habosra keverjük. A fenti tésztalapokat ezzel a töltelékkel töltjük úgy, hogy a középső lapot baracklekvárral kenjük meg.( A lekvárra nem teszünk a krémből.) A tetejét vaníliás porcukorral hintjük meg és csak másnap szeleteljük.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése