22.
HOZZÁVALÓK:
18 dkg puha vaj,
10 dkg porcukor,
1 csomag vaníliás cukor,
csipetnyi só,
3 tojás,
2 citrom reszelt héja,
30 dkg liszt,
1 sütőpor,
a tetejére befőtt.
ELKÉSZÍTÉS:
A vajat a por és vaníliacukorral, és a sóval habosra keverjük. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, és jól elkeverjük. Belekeverjük a reszelt citromhéjat, a lisztet, és a sütőport. A masszát nagyobb csillagosnyílással ellátott nyomózsákba illetve nyomócsőbe töltjük és sütőpapírral bélelt sütőlemezre diónyi halmokat nyomunk belőle kb. 4 cm távolságra egymástól. A halmocskák közepébe 1-1 félbevágott befőttet nyomunk. 175 fokos sütőben 12-15 perc alatt megsütjük.
18 dkg puha vaj,
10 dkg porcukor,
1 csomag vaníliás cukor,
csipetnyi só,
3 tojás,
2 citrom reszelt héja,
30 dkg liszt,
1 sütőpor,
a tetejére befőtt.
ELKÉSZÍTÉS:
A vajat a por és vaníliacukorral, és a sóval habosra keverjük. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, és jól elkeverjük. Belekeverjük a reszelt citromhéjat, a lisztet, és a sütőport. A masszát nagyobb csillagosnyílással ellátott nyomózsákba illetve nyomócsőbe töltjük és sütőpapírral bélelt sütőlemezre diónyi halmokat nyomunk belőle kb. 4 cm távolságra egymástól. A halmocskák közepébe 1-1 félbevágott befőttet nyomunk. 175 fokos sütőben 12-15 perc alatt megsütjük.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése