26.
HOZZÁVALÓK:
2 vöröshagyma,
10 dkg füstölt szalonna,
2 alma,
kevés vaj,
25 dkg savanyú káposzta,
2,5 dl fehérbor,
só,
bors,
6 szem borókabogyó,
1 szegfűszeg,
2 babérlevél,
1 mélyhűtött leveles tészta,
25 dkg főtt sonka,
10 dkg durvára vágott dió,
15 dkg ementáli sajt,
1 evőkanál tejszín.

ELKÉSZÍTÉS:
A hagymát, a szalonnát és a hámozott almákat apróra vágjuk, és a vajban rövid ideig pároljuk. Hozzáadjuk a savanyú káposztát, a fehérbort, és a fűszereket, és kb. 15 percig együtt pároljuk, majd lehűtjük. A leveles tésztát vékonyra nyújtjuk, rárakjuk az apróra vágott sonkát, szétosztjuk rajta a savanyú káposztát és a diót, és megszórjuk a reszelt ementáli sajttal. A leveles tésztát feltekerjük mint a beiglit, megkenjük tejszínnel, és előmelegített sütőben 200 fokon 30 percig sütjük. A bor legyen jó, pld. száraz szilváni vagy félszáraz hárslevelű.
Add a Startlaphoz
0 Responses

Megjegyzés küldése