29.
HOZZÁVALÓK:
A tésztához:
25 dkg vaj,
12-15 dkg cukor,
1 tojásfehérje,
2 teáskanál vaníliás cukor,
35 dkg liszt,
A töltelékhez:
1 dl narancs,
sárgabarack vagy eperlekvár.
ELKÉSZÍTÉS:
A vajat, a cukrot, a vaníliás cukrot gyúrjuk a tojásfehérjével sima masszává, majd gyúrjuk hozzá a lisztet. A tésztát tegyük fél órára hűvös helyre, utána nyújtsuk ki 2 mm vastagra, majd szúrjunk ki belőle 30 db pogácsa alját és tetejét. A pogácsákat tegyük tepsibe, és előmelegített sütőben 8-10 perc alatt süssük ki, majd hagyjuk kihűlni. A felmelegített töltelékkel kenjük meg a pogácsák alját, majd borítsuk rá a tetejét.
A tésztához:
25 dkg vaj,
12-15 dkg cukor,
1 tojásfehérje,
2 teáskanál vaníliás cukor,
35 dkg liszt,
A töltelékhez:
1 dl narancs,
sárgabarack vagy eperlekvár.
ELKÉSZÍTÉS:
A vajat, a cukrot, a vaníliás cukrot gyúrjuk a tojásfehérjével sima masszává, majd gyúrjuk hozzá a lisztet. A tésztát tegyük fél órára hűvös helyre, utána nyújtsuk ki 2 mm vastagra, majd szúrjunk ki belőle 30 db pogácsa alját és tetejét. A pogácsákat tegyük tepsibe, és előmelegített sütőben 8-10 perc alatt süssük ki, majd hagyjuk kihűlni. A felmelegített töltelékkel kenjük meg a pogácsák alját, majd borítsuk rá a tetejét.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése