16.
HOZZÁVALÓK:
15 dkg vaj vagy margarin,
0,5 dl porcukor,
2 teáskanál vaníliás cukor,
1 tojássárgája,
3 dl liszt,
1 tojásfehérje,
0,5 dl lekvár.

ELKÉSZÍTÉS:
A feldarabolt margarint a cukorral keverje el, majd adja hozzá a vaníliás cukrot és a tojássárgáját. Szórja hozzá a lisztet, és gyorsan dolgozza össze a masszát. Formázzon a tésztából 30 cm hosszú tekercset, és pihentesse 1-2 órát a hűtőszekrényben. 1 cm vastagságú lapokat vágjon a tekercsből, és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezze a középen bemélyített tésztalapokat. Kenje át tojásfehérjével, szórja meg durva kristálycukorral. Mindegyik közepébe cseppentsen kevés lekvárt. Előmelegített sütőben közepes lángon 7-10 perc alatt süsse aranysárgára.
Add a Startlaphoz
Címkék: , | edit post
0 Responses

Megjegyzés küldése